ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΣΤΟ ΠΕΝΘΟΣ

Τι να κάνετε στο πένθος. Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές της θλίψης, θέλουμε να σας παράσχουμε μία μικρή βοήθεια με τις κατωτέρω πληροφορίες, για να μπρορέσετε να διευθετήσετε όλα τα απαραίτητα θέματα.

Είμαστε κοντά σας με συμβουλές και πράξεις και θα θέλαμε να σας συνοδεύσουμε καθ’ όλη την πορεία αυτή. Ένας Μικρός Οδηγός για την περίπτωση του πένθους: Όταν υπάρξει το συμβάν του θανάτου, θα πρέπει να ειδοποιηθεί πρώτα ένας ιατρός, ο οποίος θα πιστοποιήσει το θάνατο και θα διεξάγει τη νεκροψία.

Στη συνέχεια θα ενημερωθεί το γραφείο Τελετών της επιλογής σας (Ελληνικό γραφείο Τελετών Άλφα – Ωμέγα) προκειμένου να συμφωνηθεί ένα ραντεβού παροχής συμβουλών και ενδεχομένως για να πραγματοποιηθεί η παραλαβή του αποβιώσαντος ή της αποβιώσασας.

Κατά τη συνάντηση για την παροχή συμβουλών από το γραφείο Τελετών θα πρέπει να έχετε τα κατωτέρω δικαιολογητικά (εάν είναι εφικτό): Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης ή Ληξιαρχική πράξη γάμου. Ληξιαρχική πράξη γεννήσεως. Ληξιαρχική πράξη θανάτου του / της συζύγου. Δικαστική απόφαση διαζυγίου (στην περίπτωση που ο αποβιώσας ή η αποβιώσασα είναι διαζευγμένος ή διαζευγμένη). Πιστοποιητικά συνταξιοδότησης για να ενημερωθεί ο ασφαλιστικός φορέας για τη διακοπή παροχής σύνταξης, σύνταξης χηρείας, σύνταξης λόγω ανικανότητας βιοπορισμού, επικουρικής σύνταξης, επιδόματος τέκνων. Αποδοχές της Κρατικής Υπηρεσίας Μισθοδοσίας και Μέριμνας. Αποδοχές του Δημοτικού Συνδέσμου Μέριμνας κ.τ.λ. Για οποιεσδήποτε πληρωμές συντάξεων (τριμηνία μετά τον θάνατο για τον/την σύζυγο). Τραπεζικός σύνδεσμος (αριθμός τραπεζικού λογαριασμού και κωδικός τραπέζης). Ταυτότητα για άτομα με ειδικές ανάγκες των Υπηρεσιών Μέριμνας. Ασφάλιση υγείας ενδεχομένως κάρτα υγείας. Ταυτότητα ή διαβατήριο. Πιστοποιητικό τάφου από τις υφιστάμενες χώρες ταφής. Διάφορα ασφαλιστήρια συμβόλαια. Ασφαλιστική αποζημίωση σε περίπτωση θανάτου. Aσφάλεια ζωής.

Κατά βάση έχει την δυνατότητα να επιλέξετε το γραφείο τελετών της εμπιστοσύνης σας (κατά προτίμηση πάντα το Ελληνικό γραφείο τελετών Άλφα –Ωμέγα). Στην περίπτωση αυτή δεν δεσμεύεστε από τον τόπο θανάτου, ταφής ή κατοικίας, ακόμη και αν από τρίτους ήδη ανατέθηκε η εντολή μεταφοράς της σορού σε ένα γραφείο κηδειών.